Inapoi la prima pagina

service imprimante si multifunctionale, vanzari echipamente, servicii de inchiriere echipamente Bucuresti

Multifunctionala scaneaza cu dungi

De cate ori nu vi s-a intamplat sa scanati sau sa copiati, iar pe copie sau scan sa apara dungi?

 

Pentru a diagnostica in mod corect problema trebuie sa separam modul in care facem copia.

  • Daca multifunctionala nu are ADF (Automatic Document Feeder), adica nu are un subansamblu care preia foile originale AUTOMAT, iar documentele le pozitionati pe geamul de scanare, atunci dungile aparute la copiere sunt din cauza sistemului de printare (cilindru fotosensibil, corotron de incarcare, unitate developare sau cuptor).

 
  • Daca multifunctionala are ADF, atunci problema este mult mai simpla. Echipamentele care au ADF, au pe langa geamul mare pe care se pun originalele, inca un geam mai mic ( aproximativ 2 cm) prin care se face scanarea. In momentul in care puneti originalele pe ADF, acesta trage foaia, o transporta prin dreptul geamului mic, prin care se face scanarea. Deoarece hartia este in miscare, orice punct de mizerie aflat pe acest geam, in momentul scanarii, se transforma intr-o linie. De cele mai multe ori, punctele de mizerie pot aparea din cauza pastei corectoare sau pastei de pix.

Exemplu:

Aveti un document pe care l-ati corectat cu pasta alba si apoi l-ati semnat. Dupa ce ati facut aceste lucruri, timpul de uscare poate fi mai mare, iar daca pasta corectoare nu s-a uscat, in timpul scanarii acesta se murdareste.

ATENTIE! Cand folositi ADF-ul, hartia atinge geamul mic.

In concluzie, daca ati scanat sau copiat un document pe care l-ati rectificat inainte, sunt foarte mari sanse ca geamul mic sa se murdareasca.

 

Pentru o diagnosticare corecta, faceti o copie punand documentul pe geamul mare de scanare. Daca dunga nu mai apare, problema este 100% de la geamul mic.

 

Rezolvare:

Ridicati ADF-ul, si veti observa geamul mic. Cu ajutorul unei carpe si a unei solitii de spalare a geamurilor, stergeti geamul mic. Reluati procesul de scanare sau copiere. Daca problema nu s-a rezolvat, inlocuiti solutia de curatat geamuri cu spirt (alcool).

De cele mai multe ori, folosind instructiunile de mai sus, veti reusi sa rezolvati problema dungilor. In cazul in care nu ati reusit, apelati la tehnicienii METEORA HI-TECH, care va vor ajuta cu promptitudine.

Ne puteti contacta la adresa de mail: contact@meteorahitech.ro

sau ne puteti lasa un mesaj pe

https://meteorahitech.ro , la sectiunea CONTACT.

contact@meteorahitech.ro

vanzari@meteorahitech.ro

+40 722 531 736

accesati pagina noastra de facebook pentru a fi in permanenta legatura cu noi
accesati pagina noastra de facebook pentru a fi in permanenta legatura cu noi
conactati-ne telefonic pentru detalii
contactati-ne printr-un e-mail si va vom contacta in cel mai scurt timp